FIZIOTERAPIJA  LJUBLJANA

Individualen pristop v fizioterapiji z naprednimi napravami za hitro okrevanje.

Brez čakalnih dob.


FIZIOTERAPIJA LJUBLJANA
Fizioterapevtska rehabilitacija Ljubljana
Fizioterapevtski pregledi

Če smo v preteklosti poznali fizioterapijo samo v primerih, ko nas je nanjo napotil zdravnik je danes povsem drugače. Manjše  poškodbe lahko namreč zelo uspešno saniramo tudi brez obiska zdravnikapod strokovnim vodstvom fizioterapevta ali kineziologa. Uspešnost zdravljenja pri fizioterapevtu je odvisna od več faktorjev, predvsem pa od usposobljenosti fizioterapevta in opreme, ki jo pri svojem delu uporablja. Najnovejše naprave, ki jih uporabljamo tudi mi, skrajšajo čas okrevanja in so bolj učinkovite od zastarelih metod v fizioterapiji. Predvsem pa so neboleče, z visoko stopnjo uspešnosti. Posledično potrebujete manj obiskov in krajši čas za okrevanje. Čakalna doba pri nas je 1 dan, na vrsto pridete takoj.


Rehabilitacija se ne zaključi z obiski pri fizioterapevtu ampak je za povrnitev v stanje pred poškodbo oziroma preprečitev ponovitve potrebno nadaljevati z vajami za krepitev delov telesa, ki so oslabljeni. Večino naših obiskovalcev se je odločila za nadaljevanje z nami ali sami doma in rezultati več kot pozitivni. Za popolno odpravo težav lahko izbirate individualno ali skupinsko rehabilitacijsko vadbo z nami v popolnoma opremljeni telovadnici v Ljubljani ali  izkoristite našo mobilno aplikacijo SERENUS APP, kjer vam fizioterapevt pripravi povsem individualen program vaj in jih izvajate doma kadar vam ustreza . Za pravilno izvedbo vaj imate video, slikovni ali tekstovni opis izvedbe, da jih lahko pravilno izvajate.  Fizioterapevtsko rehabilitacijo lahko prav tako pričnete uporabljati brez čakalne dobe, takoj. 

Cena obravnave od 36 € naprej.


KAKO?

 Rezerviraj svoj brezplačen termin!

T: 040 560 705  E: info@serenus.si   Naroči se  

Fizioterapija Ljubljana

VISOKO ENERGIJSKI LASER V FIZIOTERAPIJI

V napredni fizioterapiji uporabljamo najnovejšo visoko energijsko lasersko tehnologijo, ki omogoča

Hitrejše celjenje poškodovanega tkiva

Protibolečinski učinek

Protivnetni učinek

Športna rehabilitacija

Fizioterapija Ljubljana

KINEZIOTAPING V FIZIOTERAPIJI

Metoda kineziotaping je rehabilitacijska fizioterapevtska tehnika lepljenja elastičnih trakov, ki spodbuja proces naravnega zdravljenja. Kinezio tape ali kineziološki trak zagotavlja podporo in stabilizacijo mišicam in sklepom brez omejevanja gibanja.

Fizioterapija Ljubljana

TECAR TERAPIJA V FIZIOTERAPIJI

Tecar terapija je sodobna in inovativna fizioterapevtska terapija, ki uporablja električni tok za zviševanje temperature v tkivu in povzroči lokalno globinsko segrevanje obravnavanega področja. Tecar terapija je biostimulacija tkiva za boljše celjenje, zmanjševanje bolečine in hitrejšo rehabilitacijo.

Fizioterapija Ljubljana

MANUALNA TERAPIJA

Manualna terapija je ročna fizioterapevtska tehnika s katero obravnavamo mišično, sklepni in fascialni sistem. Tehnike manualne terapije zmanjšajo ali odpravijo simptome bolečine, izboljšajo gibljivost, držo in pozitivno vplivajo na mehka tkiva.

Fizio

ERGON TEHNIKA

ERGON TECHNIQUE je inovativni fizioterapevtski pristop, ki kombinira statično in dinamično manipulacijo mehkega tkiva s specializiranimi orodji ERGON Tools. Egon tehnika se uporablja na določenih točkah mehkega tkiva in izboljšajo našo funkcionalnost v nekaj terapijah.

Kineziologija in fizioterapija

KINEZIOLOGIJA IN FIZIOTERAPIJA

Kineziologija je nadaljevanje fizioterapije in združuje več ved, ki nam omogočajo nadaljevanje okrevanja in izboljšanje ter ohranjanje zdravja. Izboljšuje gibalne sposobnosti, telesno pripravljenost in preprečuje poškodbe.


 Rezerviraj svoj brezplačen termin!

T: 040 560 705  E: info@serenus.si   Naroči se  

Cene nadaljnjih fizioterapevtskih terapij od 36 € naprej.

Deli povezavo

 


NOVO v Sloveniji. Rehabilitacija v vašem žepu.

SERENUS app mHealth, zaključite fizioterapevtsko rehabilitacijo doma.

    Prenesi brošuro "Rehabilitacija v žepu"

SERENUS APP - aplikacija mHealth je vaša aplikacija za dostop do domačih vadbenih programov, ki vam jih predpiše naš zdravnik, fizioterapevt ali kineziolog. S storitvijo SERENUS APP lahko zdaj dosežete svoje rehabilitacijske cilje v zasebnosti svojega doma. Mobilno aplikacijo smo zasnovali s strokovnjaki in vam omogoča, da uspešno pričnete ali zaključite zdravljenje z domačo vadbo na daljavo, hkrati pa ostanete povezani s terapevtom. Vključene so različne vrste vadbe, ki podpirajo vse vaše potrebe. V naši bazi je prek 1400 vadb ki so podprte s slikovnim in video predstavitvami za pravilno izvedbo. Naši strokovnjaki vam dodelijo samo tiste vadbe, ki so za vas ključnega pomena. Določimo vam pogostost, trajanje in število ponovitev. Vaje izvedete po urniku kadar vam čas v dnevu omogoča.

  • Rehabilitacija v vašem žepu

  • Program vadb izdelan samo za vas in vaše potrebe

  • Poglejte kaj vas čaka danes

  • Video, slikovna in pisna navodila za pravilno izvedbo vaj

  • Spremljajte izvedbo do potankosti in opazujte svoj srčni utrip

  • Terapevtu sporočite svoje probleme

  • Spremljajte statistiko kaj vse ste opravili

  • Terapevt vas bo spremljal in usmerjal

  • Čakalna doba 0 dni

POŠKODBE, BOLEČINE IN REŠITVE NAŠIH FIZIOTERAPEVTOV


TENIŠKI KOMOLEC

Kaj je teniški komolec?

Z drugim imenom lateralni epikondilitis/epikondiloza je bolečina na lateralni ali zunanji strani komolca, katero izzovejo aktivnostih, kjer je prisotno pogosto prijemanje in dvigovanje, kar povzroči preobremenitev mišic, ki iztegujejo zapestje. 

Simptomi teniškega komolca

Bolečine so prisotne na zunanji strani komolca, ki se lahko tudi širijo proti zapestju. 

Bolečino poslabšajo aktivnosti prijemanja npr. 

    • dvig in nalivanje vode iz vrča, 

    • dvig skodelice kave, 

    • nošenje kovčka, 

    • fizično dela, 

    • aktivnosti in ponavljajoči gibi glasbenikov, 

    • uporaba tipkovnice

    • športi (tenis, badminton,...)  ....VEČ o teniškem komolcu

ZVIN GLEŽNJA

✔ Zvin gležnja je najbolj pogosta športna poškodba

✔ Ima visoko stopnjo ponovne poškodbe 

✔ Večina ljudi se po poškodbi prehitro vrne v šport

✔ Gibalna terapija (kinezioterapija) v velikih dozah za 42% zmanjša možnosti za ponavljajoče lateralne zvine gležnja 

✔ Kar 40% posameznikov v enem letu po zvinu gležnja razvije kronično nestabilnost v gležnju 

Lateralni zvin gležnja je najbolj pogosta poškodba spodnjega uda pri posameznikih, ki so športno aktivni. Prav tako pa ima ta poškodba, med vsemi poškodbami spodnjega uda, najvišjo stopnjo ponovne poškodbe. Za posameznike, ki so si zvili gleženj obstaja dvakrat večje tveganje za ponovno poškodbo v enem letu po prvotni poškodbi, in možnost razvoja kronične nestabilnosti gležnja.    ....VEČ o zvinu gležnja

AHILOVA TETIVA 

POŠKODBE IN TENDINOPATIJE

Poškodbe ahilove tetive so pogoste predvsem pri posameznikih, ki so športno aktivni. Poznamo dva tipa poškodb ahilove tetive in sicer: poškodba, ki nastane zaradi preobremenitve, in ima počasen nastanek (tendinopatija), ter akutna poškodba, kjer pride do rupture oz. pretrganja (delno/v celoti) ahilove tetive. 

Za oba tipa poškodbe ahilove tetitve je mehanska obremenitev tetive z vajami ključni del uspešne rehabilitacije. Seveda pa je pomembno sestaviti individualni vadbeni rehabilitacijski protokol za osebe z težavami z ahilovo tetivo od začetne poškodbe do časa, ko se vračajo v šport. 

Zakaj imamo tetive in kako so vključene v gibanje?

Tetive shranjujejo energijo (tako mišice delajo manj), povečajo eksplozivno moč in kontrolirajo gibanje.

Problem nastane, ker tetive slabše prenašajo kompresivne sile, kar pomeni, da so občutljive na poškodbe predvsem v predelih, kjer so stisnjene ob kost. Podobno velja za bolečine v rami in poškodbe rotatorne manšete.

Poleg preobremenitve na zdravje tetive vplivajo genetski, .. ....VEČ o Ahilovi tetivi

BOLEČINA V VRATU IN ZGORNJEM DELU RAMEN

Imate bolečino v vratu, ki seva proti rami ali lopatici? 

Največkrat je vzrok bolečine zgornji del mišice trapezius. Kasneje pa se lahko, zaradi težav s to mišico, razvijejo tudi bolečine v vratni hrbtenici ali rami. 

Bolečino navadno bolj občutimo po daljšem sedenju, vožnji, nošenju težkih torb in ob povečanem stresu. 

Pogosto ljudje mislijo, da so te mišice skrajšane, zategnjene in preveč aktivne.

Vendar raztegovanje, masaža in podobne pasivne tehnike, ne nudijo dolgoročne rešitve. 

V praksi vidimo, da so te mišice pogosto raztegnjene, kjer je ena rama bolj spuščena, prisoten je tudi pomik ramen in glave naprej v tipično pukljasto držo. 

Zakrčenost bolj verjetno čutimo zaradi tega, ker je mišica šibka in zato preobremenjena, in ne zaradi njene skrajšanosti. Tako, je bolj smiselna    ....VEČ o bolečini v vratu in ramenih

BOLEČINA IN POŠKODBA KOLENA 

Bolečine in poškodbe kolena so zelo pogoste med mlajšo aktivno populacijo in starejšo populacijo. V zadnjih dvajsetih let je poraslo število poškodb in bolezni kolenskega sklepa. Kar četrtina vseh poškodb prizadene koleno

Kolenski sklep je največji sklep v našem telesu. Sestavljen je iz zgornje kosti (stegnenica) in spodnjih dveh kosti (golenica in piščal), vmes pa je meniskus (hrustančno tkivo), ki absorbira pritiske na sklep. Na sprednji strani kolena je pogačica, ki je sezamoidna kost vstavljena v kito stegenske mišice. Kolenski sklep povezujejo mišice, kite in ligamenti. Težave v kolenu lahko povzročijo akutne poškodbe kolena, kot so poškodba meniskusa ali kolenskih vezi. Takšne poškodbe kolena so pogoste pri športno aktivni populaciji, kjer je veliko teka, skokov in hitrega obračanja.  Drugi tipi težav s kolenom nastanejo najpogosteje zaradi preobremenitev, ki so posledica ponavljajočih in neprimernih aktivnosti ali pa slabše telesne kondicije.     ....VEČ o bolečini in poškodbah kolena