Fizioterapija Ljubljana

Celosten pristop pri fizioterapevtski obravnavi

 


INDIVIDUALEN IN MODEREN PRISTOP FIZIOTERAPIJE

Odoo CMS - a big picture

KAJ JE FIZIOTERAPIJA IN KDO JE FIZIOTERAPEVT

Fizioterapija je zdravstvena stroka, katere namen je ponovna vzpostavitev in ohranjanje zdravstvenega stanja posameznika v vseh življenjskih obdobjih. Osredotoča se na prizadete gibalne in funkcijske sposobnosti ter jih poskuša ponovno vzpostaviti ali izboljšati in s tem izboljšati kvaliteto življenja posameznika. Fizioterapija kot stroka spodbuja zdravje in dobro počutje, preprečuje okvare oz. poškodbe mišično-skeletnega sistema, pri že nastalih poškodbah pa poskrbi za ponovno integriteto telesnih sistemov, optimizira okrevanje in zmanjša stopnjo nezmožnosti in invalidnosti. Fizioterapevtska obravnava obsega: oceno stanja pacienta, vrednotenje, fizioterapevtsko diagnozo, načrt, terapije ter ponovno oceno. Za kvalitetno obravnavo, fizioterapevti uporabljamo različne tehnike in metode terapije: manualno terapijo, kinezioterapijo, lasersko terapijo, mehanoterapijo, termoterapijo, elektroterapijo, magnetoterapijo, hidroterapijo, fototerapijo, kardiorespiratorno terapijo in zdravstveno vzgojo pacientov.

Fizioterapevti smo usposobljeni in odgovorni za: načrtovanje fizioterapevtskih ciljev v sodelovanju s pacientovimi željami; sestavljanje fizioterapevtskega programa glede na oceno telesnih sistemov in posameznikovih značilnosti; ocenjevanje in dokumentacijo stanja pacienta ter izvedenih terapevtskih postopkov; uporabljanje postopkov instrumentalne fizioterapije in kinezioterapije za spodbujanje ali zaviranje fizioloških mehanizmov in vzpostavitev ravnovesja med njimi; upoštevanje indikacij in kontraindikacij uporabljenih tehnik/metod; ponovno vzpostavljanje, izboljševanje in ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in zmogljivosti oseb; prispevanje k jasnejši medicinski diagnozi preko dobre komunikacije in sodelovanja z zdravstvenim timom; oblikovanje, izvajanje in ocenjevanje preventivnih zdravstveno-vzgojnih programov; pripravljanje poročil z rezultati izvedene fizioterapevtske obravnave in posredovanje le teh zdravniku ali specialistu.

Fizioterapevti smo aktivni na različnih stopnjah zdravljenja. Na področju primarne preventive (promocija zdravja, preventiva), sekundarne preventive (zdravljenje) in terciarne preventive (rehabilitacija, vzdrževanje vzpostavljenega stanja). Za uspešno in kvalitetno obravnavo, je pomembno dobro sodelovanje med fizioterapevtom in ostalimi zdravstvenimi delavci, pacientom, njegovimi sorodniki in družbo. Uspešno prakso pa zagotavlja tudi vseživljenjsko učenje in izobraževanja, ki pripomorejo k ohranitvi stika s sodobnimi principi in tehnikami. Te pacientu omogočajo kar najbolj kvalitetno in hitro vrnitev v vsakodnevni ritem življenja.

Stopite v stik z nami »


Odoo - Sample 1 for three columns

LASER TERAPIJA V FIZIOTERAPIJI

V napredni fizioterapiji uporabljamo najnovejšo lasersko tehnologijo, ki omogoča

Hitrejše celjenje poškodovanega tkiva

Protibolečinski učinek

Protivnetni učinek

Športna rehabilitacija

 


Odoo - Sample 3 for three columns

KINEZIOTAPING V FIZIOTERAPIJI

Metoda kineziotaping je rehabilitacijska fizioterapevtska tehnika lepljenja elastičnih trakov, ki spodbuja proces naravnega zdravljenja. Kinezio tape ali kineziološki trak zagotavlja podporo in stabilizacijo mišicam in sklepom brez omejevanja gibanja.

Odoo - Sample 1 for three columns

TECAR TERAPIJA V FIZIOTERAPIJI

Tecar terapija je sodobna in inovativna fizioterapevtska terapija, ki uporablja električni tok za zviševanje temperature v tkivu in povzroči lokalno globinsko segrevanje obravnavanega področja. Tecar terapija je biostimulacija tkiva za boljše celjenje, zmanjševanje bolečine in hitrejšo rehabilitacijo.

Odoo - Sample 2 for three columns

MANUALNA TERAPIJA

Manualna terapija je ročna fizioterapevtska tehnika s katero obravnavamo mišično, sklepni in fascialni sistem. Tehnike manualne terapije zmanjšajo ali odpravijo simptome bolečine, izboljšajo gibljivost, držo in pozitivno vplivajo na mehka tkiva.

Odoo - Sample 2 for three columns

ERGON TEHNIKA

ERGON TECHNIQUE je inovativni fizioterapevtski pristop, ki kombinira statično in dinamično manipulacijo mehkega tkiva s specializiranimi orodji ERGON Tools. Egon tehnika se uporablja na določenih točkah mehkega tkiva in izboljšajo našo funkcionalnost v nekaj terapijah

Odoo - Sample 2 for three columns

KINEZIOLOGIJA IN FIZIOTERAPIJA

Kineziologija je nadaljevanje fizioterapije in združuje več ved, ki nam omogočajo nadaljevanje okrevanja in izboljšanje ter ohranjanje zdravja. Izboljšuje gibalne sposobnosti, telesno pripravljenost in preprečuje poškodbe. 

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si

Celosten pristop pri fizioterapevtski obravnavi


Fizioterapija v Serenus zdravju Ljubljana temelji na individualnem in celostnem pristopu, kjer za rehabilitacijo poškodb in odpravo akutnih in kroničnih bolečin združujemo znanje fizioterapije in kinezioterapije. Izvajamo fizioterapevtske obravnave, ki vključujejo manualno terapijo, sodobne naprave in gibalno terapijo.

Nudimo samoplačniške preglede pri fizioterapevtu, ki vam bo po prvem pregledu svetoval glede vaših težav in sestavil individualno fizioterapevtsko obravnavo.

Fizioterapevtska obravnava je prilagojena posamezniku glede na potrebe in stopnjo rehabilitacijskega procesa.

Terapije potekajo individualno, fizioterapevt se posveti samo vam in zagotavlja bolj uspešno, strokovno in varno obravnavo s prilagajanjem programa in aktivnosti glede na napredek posameznika.

Fizioterapija obsega obravnavo akutnih poškodb, kroničnih bolečin, športnih poškodb, športno regeneracijo, zgodnjo in pozno rehabilitacijo po poškodbah ali operacijah, preobremenitvenih sindromov in degenerativnih sprememb.

V Serenus zdravje se lahko pridružite izobraževanjem o pravilni drži, ergonomiji na delovnem mestu in zdravim gibanjem.

Združujemo znanja fizioterapije in kineziologije v individualni terapevtski vadbi, katere namen je terapija skozi gibanje. Fizioterapevt določi program, ki vključuje specifične vaje za boleče področje ter splošne vaje, ki pa so modificirane glede na bolečine. Program vadbe za vse tiste, ki imate bolečino vendar bi vseeno telovadili. Specializirane vadbe svetujemo posameznikom s kroničnimi bolečinami v hrbtenici, kjer je odprava vzrokov za bolečino in pravilna vadba ključ do dolgoročnega uspeha. Lastna popolnoma opremljena telovadnica za fizioterapevtske in terapevtske vadbe v Ljubljani nam omogoča individualno delo ali delo v manjših skupinah za hiter in učinkovit napredek.
Z VAMI BODO  FIZIOTERAPEVTI

ANA STANKOVIĆ

dipl. Fizioterapevtka

dipl. Kineziologinja

Po opravljenem študiju na fakulteti za šport in praksi na fizioterapevtski kliniki na Danskem je pot nadaljevala s študijem fizioterapije. Po zaključku študija fizioterapije se je usmerila v dodatna izobraževanja s področja kinezioterapije in manualne terapije. Glede na strokovno področje daje, poleg manualne obravnave, velik poudarek gibalni terapiji ali kinezioterapiji, saj veliko kroničnih bolečin izvira iz slabih gibalnih navad, nepravilne telesne drže in manj optimalnih gibalnih vzorcev. Njeno delo temelji na celostnem pristopu pri reševanju individualnih težav, naj bo to na terapevtski mizi ali v telovadnici. Delovne izkušnje ima s področja ambulantne obravnave ortopedskih in travmatoloških bolnikov, individualnih terapevtskih vadb (post rehabilitacijska vadba in vadba pri kroničnih bolečinah), skupinskih vadb ter dolgoletne izkušnje kot učiteljica joge. Vodi predavanja o zdravju na delovnem mestu, pravilni drži in gibanju.  


DODATNA IZOBRAŽEVANJA

Dinamična nevromišična stabilizacija (DNS)-A, Rehabilitation Prague school

Myofascial release (DGMR)

Mulligan concept - Modul 1 in 2

Mehanik hrbta

Tečaj Alexander tehnike
Movement System Impairment Syndromes (MSI) course Shirley Sahrmann. Lumbar spine and hip

Tečaj Primal Movement Chains- Perry Nickelston
Nita tečaj kineziotapinga
Amino Neuro Frequency Therapist (ANF)
Učiteljica joge (International yoga federation)

Učiteljica plavanja

MARTIN KLEŠNIK

dipl. Fizioterapevt

Uraden fizioterapevt slovenske košarkaške reprezentance

Bogate izkušnje je pridobil v preteklosti kot fizioterapevt ženske rokometne reprezentance, rokometnega kluba Krim, hokejistov Slavij in ženske teniške reprezentance.  

BREZPLAČEN PREGLED IN REŠITVE

Odoo CMS - a big picture

 

BREZPLAČEN PREGLED S FIZIOTERAPEVTOM IN KINEZIOLOGOM

 

Kdaj je brezplačen posvet primeren za vas?


✅  Če imate bolečine v hrbtu, rami, lopaticah, križu, vratu, kolenu 

✅  Če želite živeti brez bolečin 

✅  Če želite prejeti nasvet kako izboljšati stanje 

✅  Če vam ni škoda 30 min časa nameniti svojemu zdravju in nas obiskati 


Kaj dobite?


👍 Brezplačen individualen posvet s fizioterapevtom in kineziologom 

👍  Skupaj ugotovita vzrok bolečine 

👍  Nasvete kako odpraviti bolečine


Kako? Rezerviraj svoj brezplačen termin!

T: 040 560 705  E: info@serenus.si Naroči se