Fizioterapija Ljubljana

Celosten pristop pri fizioterapevtski obravnavi

 


INDIVIDUALEN IN MODEREN PRISTOP FIZIOTERAPIJE


Odoo - Sample 1 for three columns

LASER TERAPIJA V FIZIOTERAPIJI

V napredni fizioterapiji uporabljamo najnovejšo lasersko tehnologijo, ki omogoča

Hitrejše celjenje poškodovanega tkiva

Protibolečinski učinek

Protivnetni učinek

Športna rehabilitacija

 


Odoo - Sample 3 for three columns

KINEZIOTAPING V FIZIOTERAPIJI

Metoda kineziotaping je rehabilitacijska fizioterapevtska tehnika lepljenja elastičnih trakov, ki spodbuja proces naravnega zdravljenja. Kinezio tape ali kineziološki trak zagotavlja podporo in stabilizacijo mišicam in sklepom brez omejevanja gibanja.

Odoo - Sample 1 for three columns

TECAR TERAPIJA V FIZIOTERAPIJI

Tecar terapija je sodobna in inovativna fizioterapevtska terapija, ki uporablja električni tok za zviševanje temperature v tkivu in povzroči lokalno globinsko segrevanje obravnavanega področja. Tecar terapija je biostimulacija tkiva za boljše celjenje, zmanjševanje bolečine in hitrejšo rehabilitacijo.

Odoo - Sample 2 for three columns

MANUALNA TERAPIJA

Manualna terapija je ročna fizioterapevtska tehnika s katero obravnavamo mišično, sklepni in fascialni sistem. Tehnike manualne terapije zmanjšajo ali odpravijo simptome bolečine, izboljšajo gibljivost, držo in pozitivno vplivajo na mehka tkiva.

Odoo - Sample 2 for three columns

ERGON TEHNIKA

ERGON TECHNIQUE je inovativni fizioterapevtski pristop, ki kombinira statično in dinamično manipulacijo mehkega tkiva s specializiranimi orodji ERGON Tools. Egon tehnika se uporablja na določenih točkah mehkega tkiva in izboljšajo našo funkcionalnost v nekaj terapijah

Odoo - Sample 2 for three columns

KINEZIOLOGIJA IN FIZIOTERAPIJA

Kineziologija je nadaljevanje fizioterapije in združuje več ved, ki nam omogočajo nadaljevanje okrevanja in izboljšanje ter ohranjanje zdravja. Izboljšuje gibalne sposobnosti, telesno pripravljenost in preprečuje poškodbe. 

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si

Celosten pristop pri fizioterapevtski obravnavi


Fizioterapija v Serenus zdravju Ljubljana temelji na individualnem in celostnem pristopu, kjer za rehabilitacijo poškodb in odpravo akutnih in kroničnih bolečin združujemo znanje fizioterapije in kinezioterapije. Izvajamo fizioterapevtske obravnave, ki vključujejo manualno terapijo, sodobne naprave in gibalno terapijo.

Nudimo samoplačniške preglede pri fizioterapevtu, ki vam bo po prvem pregledu svetoval glede vaših težav in sestavil individualno fizioterapevtsko obravnavo.

Fizioterapevtska obravnava je prilagojena posamezniku glede na potrebe in stopnjo rehabilitacijskega procesa.

Terapije potekajo individualno, fizioterapevt se posveti samo vam in zagotavlja bolj uspešno, strokovno in varno obravnavo s prilagajanjem programa in aktivnosti glede na napredek posameznika.

Fizioterapija obsega obravnavo akutnih poškodb, kroničnih bolečin, športnih poškodb, športno regeneracijo, zgodnjo in pozno rehabilitacijo po poškodbah ali operacijah, preobremenitvenih sindromov in degenerativnih sprememb.

V Serenus zdravje se lahko pridružite izobraževanjem o pravilni drži, ergonomiji na delovnem mestu in zdravim gibanjem.

Združujemo znanja fizioterapije in kineziologije v individualni terapevtski vadbi, katere namen je terapija skozi gibanje. Fizioterapevt določi program, ki vključuje specifične vaje za boleče področje ter splošne vaje, ki pa so modificirane glede na bolečine. Program vadbe za vse tiste, ki imate bolečino vendar bi vseeno telovadili. Specializirane vadbe svetujemo posameznikom s kroničnimi bolečinami v hrbtenici, kjer je odprava vzrokov za bolečino in pravilna vadba ključ do dolgoročnega uspeha. Lastna popolnoma opremljena telovadnica za fizioterapevtske in terapevtske vadbe v Ljubljani nam omogoča individualno delo ali delo v manjših skupinah za hiter in učinkovit napredek.
Z VAMI BODO  FIZIOTERAPEVTI

ANA STANKOVIĆ

dipl. Fizioterapevtka

dipl. Kineziologinja

Po opravljenem študiju na fakulteti za šport in praksi na fizioterapevtski kliniki na Danskem je pot nadaljevala s študijem fizioterapije. Po zaključku študija fizioterapije se je usmerila v dodatna izobraževanja s področja kinezioterapije in manualne terapije. Glede na strokovno področje daje, poleg manualne obravnave, velik poudarek gibalni terapiji ali kinezioterapiji, saj veliko kroničnih bolečin izvira iz slabih gibalnih navad, nepravilne telesne drže in manj optimalnih gibalnih vzorcev. Njeno delo temelji na celostnem pristopu pri reševanju individualnih težav, naj bo to na terapevtski mizi ali v telovadnici. Delovne izkušnje ima s področja ambulantne obravnave ortopedskih in travmatoloških bolnikov, individualnih terapevtskih vadb (post rehabilitacijska vadba in vadba pri kroničnih bolečinah), skupinskih vadb ter dolgoletne izkušnje kot učiteljica joge. Vodi predavanja o zdravju na delovnem mestu, pravilni drži in gibanju.  


DODATNA IZOBRAŽEVANJA

Dinamična nevromišična stabilizacija (DNS)-A, Rehabilitation Prague school

Myofascial release (DGMR)

Mulligan concept - Modul 1 in 2

Mehanik hrbta

Tečaj Alexander tehnike
Movement System Impairment Syndromes (MSI) course Shirley Sahrmann. Lumbar spine and hip

Tečaj Primal Movement Chains- Perry Nickelston
Nita tečaj kineziotapinga
Amino Neuro Frequency Therapist (ANF)
Učiteljica joge (International yoga federation)

Učiteljica plavanja

MARTIN KLEŠNIK

dipl. Fizioterapevt

Uraden fizioterapevt slovenske košarkaške reprezentance

Bogate izkušnje je pridobil v preteklosti kot fizioterapevt ženske rokometne reprezentance, rokometnega kluba Krim, hokejistov Slavij in ženske teniške reprezentance.  

BREZPLAČEN PREGLED IN REŠITVE

Odoo CMS - a big picture

 

BREZPLAČEN PREGLED S FIZIOTERAPEVTOM IN KINEZIOLOGOM

 

Kdaj je brezplačen posvet primeren za vas?


✅  Če imate bolečine v hrbtu, rami, lopaticah, križu, vratu, kolenu 

✅  Če želite živeti brez bolečin 

✅  Če želite prejeti nasvet kako izboljšati stanje 

✅  Če vam ni škoda 30 min časa nameniti svojemu zdravju in nas obiskati 


Kaj dobite?


👍 Brezplačen individualen posvet s fizioterapevtom in kineziologom 

👍  Skupaj ugotovita vzrok bolečine 

👍  Nasvete kako odpraviti bolečine


Kako? Rezerviraj svoj brezplačen termin!

T: 040 560 705  E: info@serenus.si Naroči se  

 

POŠKODBE, BOLEČINE IN REŠITVE NAŠIH FIZIOTERAPEVTOV


TENIŠKI KOMOLEC 

Kaj je teniški komolec?

Z drugim imenom lateralni epikondilitis/epikondiloza je bolečina na lateralni ali zunanji strani komolca, katero izzovejo aktivnostih, kjer je prisotno pogosto prijemanje in dvigovanje, kar povzroči preobremenitev mišic, ki iztegujejo zapestje. 

Simptomi teniškega komolca

Bolečine so prisotne na zunanji strani komolca, ki se lahko tudi širijo proti zapestju. 

Bolečino poslabšajo aktivnosti prijemanja npr. 

    • dvig in nalivanje vode iz vrča, 

    • dvig skodelice kave, 

    • nošenje kovčka, 

    • fizično dela, 

    • aktivnosti in ponavljajoči gibi glasbenikov, 

    • uporaba tipkovnice

    • športi (tenis, badminton,...)  ....VEČ o teniškem komolcu

ZVIN GLEŽNJA

✔ Zvin gležnja je najbolj pogosta športna poškodba

✔ Ima visoko stopnjo ponovne poškodbe 

✔ Večina ljudi se po poškodbi prehitro vrne v šport

✔ Gibalna terapija (kinezioterapija) v velikih dozah za 42% zmanjša možnosti za ponavljajoče lateralne zvine gležnja 

✔ Kar 40% posameznikov v enem letu po zvinu gležnja razvije kronično nestabilnost v gležnju 

Lateralni zvin gležnja je najbolj pogosta poškodba spodnjega uda pri posameznikih, ki so športno aktivni. Prav tako pa ima ta poškodba, med vsemi poškodbami spodnjega uda, najvišjo stopnjo ponovne poškodbe. Za posameznike, ki so si zvili gleženj obstaja dvakrat večje tveganje za ponovno poškodbo v enem letu po prvotni poškodbi, in možnost razvoja kronične nestabilnosti gležnja.    ....VEČ o zvinu gležnja

AHILOVA TETIVA 

POŠKODBE IN TENDINOPATIJE

Poškodbe ahilove tetive so pogoste predvsem pri posameznikih, ki so športno aktivni. Poznamo dva tipa poškodb ahilove tetive in sicer: poškodba, ki nastane zaradi preobremenitve, in ima počasen nastanek (tendinopatija), ter akutna poškodba, kjer pride do rupture oz. pretrganja (delno/v celoti) ahilove tetive. 

Za oba tipa poškodbe ahilove tetitve je mehanska obremenitev tetive z vajami ključni del uspešne rehabilitacije. Seveda pa je pomembno sestaviti individualni vadbeni rehabilitacijski protokol za osebe z težavami z ahilovo tetivo od začetne poškodbe do časa, ko se vračajo v šport. 

Zakaj imamo tetive in kako so vključene v gibanje?

Tetive shranjujejo energijo (tako mišice delajo manj), povečajo eksplozivno moč in kontrolirajo gibanje.

Problem nastane, ker tetive slabše prenašajo kompresivne sile, kar pomeni, da so občutljive na poškodbe predvsem v predelih, kjer so stisnjene ob kost. Podobno velja za bolečine v rami in poškodbe rotatorne manšete.

Poleg preobremenitve na zdravje tetive vplivajo genetski, .. ....VEČ o Ahilovi tetivi