Odoo • Image and Text

OBRAVNAVA BRAZGOTIN MSTR

MSTR je obravnava brazgotin, ki jo je razvil Alastair McLoughlin. 

Obravnavamo lahko brazgotine po operacijah, po poškodbah, po vbodnih ranah, opeklinah, presaditvi kože in skarifikaciji (npr. tetovaže).

Vpliv brazgotin na stanje telesa je žal še vedno zelo podcenjen, saj brazgotine lahko segajo zelo globoko in na oko v notranjost niso vidne. Nepravilno zaraščanje tkiva lahko povzroča mnoge težave, tudi bolečine (celo na drugih delih telesa), srbenje, občutek zategovanja, težje gibanje, oslabele nevrološke poti, nepretočnost energije po telesu, emocionalne reakcije itd. 

KAKO POTEKA OBRAVNAVA BRAZGOTIN MSTR

Gre za nežno tehniko, ki traja cca 30 min, kjer sproščamo kolagenska vlakna, da se le-ta ponovno postavijo v pravilno lego, se odlepijo od drugih tkiv in sprostijo meridianske poti. S tretmajem se zmanjša debelina in globina zarastline ter izboljša prekrvavitev v brazgotini in njeni okolici. Obravnavamo lahko sveže zaceljene kot tudi stare brazgotine, tako pri odraslih kot otrocih. Da se tehnika lahko izvaja mora miniti vsaj 8 tednov od poškodbe oziroma dokler se tkivo popolnoma ne zaceli. Glede na brazgotino se določi število tretmajev, ki se izvajajo enkrat tedensko. Priporočljivo je, da na dan terapije nimate drugih terapij in večjih obveznosti.

CILJ OBRAVNAVE BRAZGOTIN

Cilj obravnave brazgotin je zmanjšati vidnost brazgotin in odpraviti težave, ki jih posledično povzročajo brazgotine.

Pri kompleksnejših težavah predstavlja tehnika dodatek k že obstoječemu-prvotnemu zdravljenju.

Cena: MSTR tretma obravnave brazgotin  je 40 €.


T: 040 560 705  E: info@serenus.si Naroči se    

Kdo bo vaš terapevt MSTR obravnave brazgotin

Odoo • Image and Text

KLARA URŠIČ

Po izobrazbi diplomirana fizioterapevtka, ki je študij zaključila v tujini.

Pripravništvo je opravljala na Ginekološki kliniki v Ljubljani, kjer je pridobila veliko znanja na področju zdravja žensk. 

Opravila je tečaj varne vadbe v nosečnosti pri doc. dr. Dariji Šćepanović in tečaj za obravnavo brazgotin McLoughlin Scar Tissue Release – MSTR. Kasneje je pridobila tudi certifikat metode Access Bars. Tečaj klasične – švedske masaže je opravila že pred študijem. 

Odlikuje jo empatija in občutek za sočloveka, srčnost in širina razmišljanja. 

Pri delu jo vedno vodi želja pomagati ljudem doseči boljše počutje, večje zadovoljstvo in večjo kakovost življenja. 

Misel, ki jo vodi: Človeški dotik je najboljše zdravilo!