Terapevtska masaža

Za zdravje, mobilnost in odpravo bolečin

 

Terapevtska masaža

Za zdravje, mobilnost in odpravo bolečin

Terapevtska masaža je zvrst masaže prek katere z dotikom in premikom mehko-tkivnih struktur sprožamo pozitivne procese za telo in počutje, ki posredno ali direktno izboljšajo stanje zdravja in kvaliteto življenja. Ta odličen način regeneriranja in aktiviranja organizma nudi ciljno usmerjen, strokovno podprt metodološki pristop pri obravnavi uporabnika storitve. Tesno je povezan z njegovimi cilji, stanjem počutja, ravnovesja in gibljivosti telesa.

Tretma je namenjen izboljšanju stanja pri akutni in kronični bolečini ali težavah. Terapevtska masaža je navadno serija masaž sestavljenih za vsakega posameznika. Uporabljajo se priznane tehnike glede na njegove potrebe in karakteristike. Masaža je usmerjena v doseganje sprememb za zmanjševanje bolečine, večjo gibljivost, boljšo cirkulacijo, boljše celjenje, večjo pretočnost, optimalnejši pritisk in napetost. Terapevtska masaža deluje na psiho-fizičnem nivoju in je namenjena izboljševanju telesnih parametrov počutja, s tem vpliva na pomiritev, globljo sprostitev, ter vzpodbuja stanje v katerem se organizem lahko regenerira ali pa se lažje aktivira.

Predlagan program serije tretmajev terapevtske masaže lahko pomaga pri preprečevanju neravnovesji, poškodbah, odpravi bolečine in poveča gibljivost. Ravnovesje mišično-skeletnega sistema ter mehko-tkivnih telesnih struktur je povezano z optimalno telesno napetostjo. Prekomerna in konstantna prenapetost se mnogokrat ne zaznana vse do takrat, ko postane resna težava, ki povzroča neugodje ter preprečuje optimalno zdravstveno stanje. Usposobljen masažni terapevt je sposoben zaznati variacije ravnovesja v strukturah telesa in z uporabo pravilnih tehnik pomaga ohranjati optimalno fizično stanje. S testiranji območji gibljivosti pred in po masažnih tretmajih se spremlja in evidentira stanje in napredek glede na zastavljen program tretmajev. Maser terapevt bo obravnaval preteklo zaznano psihofizično stanje.


Osnovne informacije povezane s terapevtsko masažo

Glede na vaš program tretmajev terapevtske masaže se trajanje posamezne storitve prilagodi potrebam in ciljem. Terapevt maser ali maserka vas bo pospremil v masažni prostor. Pri terapevtski masaži se lahko uporabljajo masažna olja ali masažni preparati, zato se po potrebi slečete do spodnjega perila ali pa preoblečete v perilo za enkratno uporabo, ki vam ga ponudi terapevt. Na vašo željo lahko v prostorih uporabite tuš in ostale sanitarne prostore. Terapevt vam bo dal navodila, kako se namestite med tretmajem. V prostoru kjer se izvaja masaža se lahko predvaja glasba, v kolikor vam to ne ustreza vam bo maser seveda ugodil.  Po masaži si po navodilih terapevta vzemite dovolj časa za počitek in pripadajoči del regeneracije ali aktivacije. Za začetni počitek po masaži vas bo v našem centru čakal topel čaj, ki bo pospešil aktivacije.

Kot pri vseh tretmajih, obvestite vašega terapevta o kakršni koli nenavadni spremembi ali posebnosti glede vašega zdravstvenega stanja.

30 min = 35 € 

60 min = 60 €

90 min = 90 €

 


Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si


Odoo image and text block

Terapevtska masaža