Švedska klasična masaža

S sprostitvijo do boljšega zdravja

 

ŠVEDSKA (KLASIČNA) MASAŽA

s sprostitvijo do boljšega zdravja

 

Švedska masaža je poznana tudi pod izrazom klasična masaža in je kot masažna zvrst točno to - klasični masažni tretma, ki predstavlja zahodnjaški standard masaže. Pet glavnih tehnik, ki se uporabljajo pri klasični masaži, glajenje, gnetenje, vtiranje, udarjanje in tresenje, so verjetno tista asociacija, ko razmišljamo o »klasični – tipski« masaži.

 

Tehnike masiranja pri klasični masaži, ki jih izvaja usposobljen maser, so usmerjene k aktivaciji fizioloških funkcij mehko-tkivnih struktur telesa. Masaža je namenjena izboljšanju telesnih parametrov kot so cirkulacija, pretočnost, tlak, ravnovesje in s tem vpliva na pomiritev, globljo sprostitev ter vzpodbuja stanje v katerem se organizem samo-zdravi oziroma regenerira. Moč in hitrost masažnih gibov je prilagojena strukturi in občutljivosti telesa.

 

V splošnem je švedska ali klasična masaža poznana kot odlična masaža za sprostitev, ob rednem izvajanju pa posredno vpliva na boljše zdravje. Redna masaža je poleg tega, da je prijetna dobrodošla tudi, če nimate posebnih težav, študije kažejo, da je redna masaža prvi način kako preventivno preprečevati bolezni.

 

Kaj lahko pričakujete od klasične masaže

 

Vaš masažni tretma lahko traja 30 ali 60 minut. Maser ali maserka vas bo pospremil v masažni prostor, vas vprašal kaj pričakujete od masaže, o morebitnih telesnih težavah ali bolečih področij telesa. Izberete si lahko masažo celega telesa ali le delno masažo (masaža hrbta, vratu, rok, nog). Pri klasični masaži se uporabljajo masažna olja, zato se med pripravo na masažo slečete do spodnjega perila ali pa preoblečete v perilo za enkratno uporabo, ki ga imate na voljo pri nas. Na vašo željo lahko v prostorih uporabite tuš in ostale sanitarne prostore. Terapevt vam bo ob sprejemu dal navodila, kako se namestite na masažni mizi. Med masažo ste pokriti z udobno brisačo, odkrit je le masirani predel telesa. V prostoru kjer se izvaja masaža se lahko predvaja glasba, v kolikor vam to ne ustreza vam bo maser seveda ugodil. Po sprejemu vam bo terapevt dal čas za pripravo na masažo.

 

Po masaži se boste verjetno počutili precej sproščeno in morda celo zaspano, zato si v času po masaži vzemite dovolj časa za počitek. Med masažo telo pospeši presnova in izločanje elektrolitov, zato je po tretmaju potrebno nadomestiti izgubljeno tekočino. 

 

Kot pri vseh tretmajih, obvestite vašega terapevta o kakršni koli nenavadni spremembi ali posebnosti glede vašega zdravstvenega stanja.  

 

V urah pred masažo se je najbolje izogibati težkim obrokom in alkoholu.

60 min = 70 € ddv vključen v ceno.

 

Naročite se