Fiziater Ljubljana

FIZIATER - FIZIATRIČNA AMBULANTA LJUBLJANA - FIZIATRIČNI PREGLED

Fiziater se ob pregledu usmeri na različna testiranja mišičnoskeletnega sistema, opravi usmerjeni pogovor (anamnezo), klinični pregled in oceno funkcijskega stanja pacienta. Fiziater na podlagi opravljenega pregleda svetuje glede nadaljnjih diagnostičnih postopkov, postopkov fizikalnih metod zdravljenja in predvsem ustrezne telesne vadbe. Fiziater je usmerjen v pregled težav pri degenerativnih obolenjih, akutnih poškodbah, preobremenitvenih poškodbah v športu in pri delu, ter po različnih kirurških posegih. Ob pregledu fiziater zastavi tudi plan in cilje rehabilitacije. Samoplačniški pregled v ambulanti Ljubljana. brez čakalnih dob.

Cena pregleda: 70 €

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si 

RAZŠIRJENI FIZIATRIČNI PREGLED Z OCENO TELESNIH ASIMETRIJ IN MIOFASCIJALNIH POVEZAV


Doc.dr.Maja Frangež, dr.med., je specialistka za ocenjevanje miofascijalnih povezav telesa, telesnih asimetrij in drže ter disfunkcionalnih vzorcev dihanja. V naši ambulanti ponujamo tudi celostni pregled telesne drže in asimetrij s testiranjem miofascijalnih linij, saj vam lahko na podlagi takšnega pregleda svetujemo učinkovito vadbo za izboljšanje telesne drže in gibanja. Samoplačniški razširjen pregled s fiziatrom.
Cena: 80 €

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si 

 

Fiziater ljubljana

E POSVET Z ZDRAVNIKOM FIZIATROM

E posvet z specialistom fizikalne in rehabilitacijske medicine je komunikacija med pacientom in zdravnikom na daljavo. V primerih, ko obisk ni nujno potreben lahko zdravnik pomaga in svetuje brez obiska ordinacije. 

Komunikacija z zdravnikom je možna na vseh napravah, ki imajo povezavo z internetom. Izjemoma pa lahko komunikacija poteka tudi po telefonu v kolikor nimate internetne povezave.  Več o E posvetu s fiziatrom...

 Cena posveta: 40 €


Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si 

 VAŠI ZDRAVNIKI SPECIALISTI FIZIATRI

Company team

doc. dr. MAJA FRANGEŽ, dr. med. specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine

Maja Frangež je na medicinski fakulteti v Ljubljani diplomirala leta 2005. Specializacijo s področja fizikalne in rehabilitacijske medicine je zaključila leta 2013, novembra 2012 pa je opravila Evropski izpit s področja fizikalne in rehabilitacijske medicine. Je članica Slovenskega in Evropskega združenja za fizikalno in rehabilitacijsko medicino. Od leta 2019 je članica skupine strokovnjakov s področja raziskav fascije Somatics Academy iz Munchna in članica Fascia rsearch group. Je promotorka v vezivno tkivo usmerjene vadbe – Fascial Fitness in od leta 2018 Facial fitness advanced trainer. Redno vodi tečaje in delavnice fascijalnega dihanja in učinkovite vadbe za različne skupine strokovnjakov in laikov. Leta 2014 je postala inštruktorica kinesiotapinga pri NASARA mednarodni taping akademiji. Že vrsto let uspešno uporablja metodo kinesiotapinga pri obravnavi različnih športnih poškodb in bolečinah v hrbtenici in drugih sklepih. Redno predava na kongresih pri nas in v tujini in je tudi avtorica številnih publikacij.

Company team

dr. MATIC IVANOVSKI, dr. med. specialist fizikalne in rehabilitacijske medicine


Matic Ivanovski, specialist fizikalne in rehabilitacijske medicine se je na Medicinsko fakulteto v Ljubljani vpisal leta 2003. Ves čas študija je bil aktiven na različnih področjih. Je prejemnik fakultetnega Prešernovega priznanja.  Z zdravniškim delom se je pobliže srečal v Bolnišnici svete Marije v Lizboni na oddelku za nevrokirurgijo. Na Nevrokirurškem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani je pod mentorstvom priznanih specialistov nadalje spoznaval klinično delo. Leta 2010 je diplomiral.  Po strokovnem izpitu je pričel s specializacijo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS Soča. Mednarodni specialistični izpit Evropskega združenja za fizikalno in rehabilitacijsko medicino opravi leta 2016, naslednje leto pa specializira ter prejme licenco za delo na področju fizikalne in rehabilitacijske medicine. Danes s klinično prakso nadaljuje pri več ponudnikih zdravstvenih storitev po Sloveniji. 

 
 

BOLEČINA V KRIŽU IN SODOBEN ŽIVLJENJSKI SLOG 

Najdimo ravnovesje med gibanjem in počitkom.

Naša zdravnica doc. dr. Maja Frangež, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine govori o težavah v križu, ki so posledica sodobnega življenjskega sloga.
Dotaknemo se tem:

- vzroki bolečin v hrbtenici

- kaj nas boli

- miofascialna bolečina

- evolucijska zgodba našega telesa

- zakaj je telesna vadba res najboljše zdravilo

- principi zdrave vadbe

- torakoledvena fascija

- principi fascijalnega treninga

- dihanje kot manjkajoči člen

Deli povezavo