Športna masaža

Za profesionalne in rekreativne športnike

ŠPORTNA MASAŽA

za profesionalne in rekreativne športnike

 

Vsaka vrsta masaže od terapevta zahteva, da razmišlja o specifičnih ciljih, ki jih želi doseči z njo. Pri športni masaži se osredotočamo na individualne potrebe športnika. Z vedno večjim številom oseb, ki se ukvarjajo s športom in z vse večjo tekmovalnostjo in intenzivnostjo pri fizični aktivnosti je povpraševanje po športni masaži vse večje. Športna masaža postaja vse bolj prepoznavna kot spretnost, ki lahko pomaga pri regeneraciji in boljši pripravi na športno aktivnost.

 

Športna masaža ima kar nekaj skupnih ciljev z ostalimi vrstami masaže. Z vedenjem o anatomiji, fiziologiji in kineziologinji, ima lahko športna masaža posebne koristi pri izboljšanju učinkovitosti in konkurenčnosti pri športni aktivnosti. Športna masaža je lahko integriran del športnikovega programa treninga in lahko pripomore k večjemu napredku na tekmovanjih in športni vadbi.

 

Športna masaža je oblika masaže, ki vključuje manipulacijo mehko-tkivnih struktur telesa v korist osebi, ki se redno ukvarja s športno aktivnostjo. Športna masaža je zasnovana z namenom korekcij neravnovesji mehko-tkivnih struktur telesa, ki jih  povzroča fizična aktivnost in z njo povezan stres. Apliciranje športne masaže pred, med ali po športni aktivnosti lahko poveča napredek v športnem udejstvovanju, hkrati pa lahko zdravi in preprečuje poškodbe.

 

Najpomembnejše koristi športne masaže

 

Splošno je znano, da športna masaža pripomore k izboljšanju psihofizičnega stanja in športne forme, preprečevanju in odpravi poškodb, lajšanju bolečine, hitrejši regeneraciji po športni aktivnosti, sprostitvi utrujenih in zateglih mišic, vzdrževanju prožnosti mišic, pospešitvi krvnega pretoka, odpravljanju mlečne kisline in stranskih produktov presnove, manjši pojavnosti krčev, boljšemu in nebolečemu gibanju, stimulaciji živčnega sistema, dvigu športnikove samozavesti, itd.

Pravilna masaža je ena najbolj efektivnih metod pri sproščanju mišične napetosti in vzpostavitvi ravnovesja mišično-skeletnega sistema. Redni masažni tretmaji lahko pomagajo športnikom in športnim rekreativcem pri preprečevanju poškodb, ki se lahko pojavijo zaradi prekomerne obremenitve. Konstantna napetost (tonus) v mišicah, ki se pojavlja pri športni aktivnosti lahko vodi do prekomernega stresa za sklepe, ligamente, kite, kot tudi na mišice same. Mišična neravnovesja, ki se lahko razvijejo s fizično aktivnostjo so mnogokrat ne zaznana vse do takrat, ko postanejo resna težava, ki povzroča športniku neugodje ter preprečuje optimalno udejstvovanje pri njegovi športni aktivnosti. Usposobljen maser je sposoben zaznati variacije v mehko-tkivnih strukturah telesa in z uporabo pravilnih tehnik pomagati športniku ohranjati optimalno fizično stanje telesa.

 

Razumno lahko trdimo, da je ena največjih prednosti športne masaže preprečevanje poškodb povezanih s športno aktivnostjo.

 

Kaj lahko pričakujete od športne masaže

 

Vaš masažni tretma lahko traja 30 ali 60 minut. Maser ali maserka vas bo pospremil v masažni prostor. Izberete si lahko masažo celega telesa ali delno masažo (masaža hrbta, vratu, rok, nog). Na vašo željo lahko v prostorih uporabite tuš in ostale sanitarne prostore. Terapevt vam bo ob sprejemu dal navodila, kako se namestite na masažni mizi. V kolikor ob naročilu masaže ne sporočite vaših želja in zahtev za olje oz. preparate, ki se uporabljajo pri klasični masaži, vam terapevt svetuje in ponudi izbiro.

 

Po masaži se boste verjetno počutili precej sproščeno in morda celo zaspano, zato si v času po masaži vzemite dovolj časa za počitek. Med masažo telo pospeši presnova in izločanje elektrolitov, zato je po tretmaju potrebno nadomestiti izgubljeno tekočino.

 

Kot pri vseh tretmajih, obvestite vašega terapevta o kakršni koli nenavadni spremembi ali posebnosti glede vašega zdravstvenega stanja.  

 

V urah pred masažo se je najbolje izogibati težkim obrokom in alkoholu.

30 min = 45 € ddv vključen v ceno

60 min = 70 €  ddv vključen v ceno.

 


Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si