Ročna limfna masaža

Čiščenje strupov in toksinov iz telesa

 

ROČNA LIMFNA MASAŽA

Vitalnost imunskega sistema


Ročna limfna masaža je tip masaže osnovan na znanju in tehniki, ki stimulira naravni tok limfe. Limfa ali mezga je rumenkasta prosojna telesna tekočina, ki teče po limfnih žilah (mezgovnicah). Limfni sistem je zadolžen za odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa. Odvisen je od vegetativne funkcije kontrakcije gladkih mišičnih celic v stenah limfnih žil (peristaltike) in gibanja skeletnega mišičja, ki spodbuja limfo po limfnih žilah v limfna vozlišča, na to v limfne kanale, ki vračajo limfo v kardiovaskularni sistem. Pri ročni limfni masaži se uporablja specifično mero pritiska in ritmične krožne gibe, z namenom stimulacije limfnega toka. Limfni sistem ima pomembno vlogo za imunski sistem. Tvori del imunskega sistema telesa in pomaga pri obrambi pred bakterijami in drugimi vsiljivci. Omogoča absorpcijo maščob in maščobno topnih hranil v prebavnem sistemu.

Tretma ročne limfne masaže

Tretma traja 60 minut. Maser ali maserka vas pospremi v masažni prostor. Pri ročni limfni masaži se uporabljajo masažna olja, zato se med pripravo na masažo preoblečete v perilo za enkratno uporabo, ki vam ga ponudi osebje. Na vašo željo lahko v prostorih uporabite tuš in ostale sanitarne prostore. Maser vam bo ob sprejemu dal navodila, kako se namestite na masažni mizi. Med masažo ste pokriti z udobno brisačo, odkrit je le masirani predel telesa. V prostoru kjer se izvaja masaža se predvaja glasba, ki lahko pomaga k globlji sprostiti v kolikor vam to ne ustreza vam bo maser seveda ugodil. Po sprejemu vam bo terapevt dal čas in zasebnost, za pripravo na masažo.

Po masaži se boste verjetno počutili precej sproščeno in morda celo zaspano, zato si v času po masaži vzemite dovolj časa za počitek. Med masažo telo zgosti elektrolite, zato je po masaži potrebno nadomestiti izgubljeno tekočino.

 

Kot pri vseh zdravstvenih tretmajih, obvestite vašega terapevta o kakršnihkoli  posebnosti vašega zdravstvenega stanja.

 

V urah pred masažo se je najbolje izogibati težkim obrokom in alkoholu.

60 min = 55 €


Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si