DJOTIŠ SVETOVANJE

Za lažjo pot in razumevanje življenja

Djotiš svetovanje

KAJ JE DJOTIŠ?

Djotiš (Jyotish) je obširno znanje o delovanju življenja in človeka. Ponuja celovito individualno sliko posameznika in njegove življenjske poti, z namenom, da nas opremi in podpre. Djotiš orodja nam pomagajo, da bolje razumemo same sebe in da prevzamemo vajeti življenja v svoje roke. S tem osebnostno napredujemo, vedno bolj delujemo v skladu s sabo, lažje zmoremo spremembe v življenju in znamo poskrbeti tudi za tiste potrebe, pri katerih imamo težave. Djotiš ima tisočletno tradicijo, saj izhaja iz vedske civilizacije, a se z načinom razlage sveta prilagaja sodobnemu človeku. Pri tem uporablja simbolni jezik nebesnih teles (ozvezdij in planetov) skozi razdelitev neba (astroloških hiš).


KAJ JE POSEBNOST DJOTIŠA? 

Ob rojstvu so nam dana izhodišča za življenje, ki so samo naša. Posebnost djotiša je, da zajema informacije o individualnih časovnih obdobjih, skozi katere se posameznik razvija. Ko imamo na primer težavo, djotiš pokaže, na katera področja življenja se problematična situacija nanaša in zakaj ter celo kdaj se je najverjetneje začela. V okviru djotiša ima pri doživljanju našega življenja izjemno vlogo razumevanje odnosa med mislimi in čustvi oziroma naše zavedanje. Djotiš znanje počiva na dejstvih, da je človek svobodno bitje in da se življenje odvija po določenih zakonitostih. Ob vsem tem je velik poudarek na napotkih, kako si pomagati.  

Naročite se    tel: 040 560 705   info@serenus.si
Djotiš analiza

KAKO POTEKA SVETOVANJE?

Osnova svetovalnega pristopa je rojstna karta posameznika – izris slike neba v trenutku rojstva. Datum, ura in kraj rojstva ponudijo izkušenemu djotiš interpretu vpogled v različna področja našega življenja, predvsem pa pomagajo razbrati našo življenjsko situacijo, ki bi jo radi izboljšali ali jo v največji meri izkoristili.  Ker je djotiš sistem za celostno razumevanje življenja, je za usmeritev interpretacije priporočljivo opisati temo, situacijo oziroma oblikovati vprašanje. 

Na svetovanju postavljamo podvprašanja in nit pogovora gre na podlagi rojstne karte v individualno smer, saj je svetovanje odvisno od težave in okoliščin, starosti in življenjskih izkušenj posameznika. Djotiš ne napoveduje prihodnosti! Lahko vidi tok življenja, vendar ga ne opredeljuje v paradigmi dobrega in slabega oziroma dokončnega dogodka, na katerega nimamo vpliva. Djotiš svetovalec služi tako, da pomaga ali spodbuja. O tem, kaj bo storil ali počel v prihodnosti, pa se odloča vsak posameznik, z individualno odgovornostjo. 

KAJ SO LAHKO TEME POGOVORA?


Teme pogovora so teme življenja. Zanimajo nas lahko področja našega zdravja, službe, kariere, odnosov v službi, s partnerjem ali z otroci, starši, področje naših talentov, izgleda in naših umskih sposobnosti, finančne varnosti … Tudi če nimamo konkretnega vprašanja, nam svetovanje pomaga osvetliti naše življenjske situacije in nas opremi s koristnimi informacijami o naših obdobjih. 

Smiselno je svetovanje osebam, ki so se sposobne aktivno in smiselno vključevati v pogovor. Svetovanje je podpora pri razumevanju sebe in svojih življenjskih situacij in ni nadomestilo ali opustitev drugih terapij, v katere je posameznik vključen.  

KAJ LAHKO PRIČAKUJEM?

Voden pogovor pogosto povzroči olajšanje. V varnem okolju se lahko odpremo in na glas izrečemo stvari, ki so v vsakdanjem življenju zmedene, nepovezane, neslišane ali težke. Skozi srečanja (vsaj trikrat) se vedno bolj z razumevanjem povežemo z deli, ki nam povzročajo bolečino oziroma nas zavirajo, z namenom, da jih usmerimo v delovanje, ki nam bo prineslo dobrodošle spremembe v počutju. Djotiš nam torej s svojim razlaganjem življenja pojasni naše naravnanosti in ko ozavestimo tiste, ki nas ovirajo, spremenimo pogled nase. S spremembo dojemanje sebe pa se začenjajo spreminjati tudi odnosi – do sebe, drugih in do okoliščin. Začnemo izbirati svoj pogled na situacijo, tudi če nanjo ne moremo vplivati, in s tem dejansko jemljemo življenje v svoje roke. Izbrane misli so najmočnejše orodje, ki spreminja pridobljeno in prirojeno (to je izhodišče, ki ga imamo ob rojstvu). 
Do te točke nam pomaga priti djotiš – opomni nas na naše potenciale in nam ponudi spodbudo, da jih uresničimo. Da to res storimo in da nam takšen način gledanja na situacije preide v navado,  pa je seveda potrebnih nekaj odločitev in delovanje v praksi. Djotiš svetovalec je podpornik, ki pomaga na poti usklajevanja posameznika z njegovimi ritmi in pomaga, da živimo svoje življenje polno. 


KDAJ JE DJOTIŠ SVETOVANJE PRIMERNO ZA VAS?      


  se počutite pod stresom in želite spremembo,

  ne dosegate, kar bi želeli, vas zanima, kako lahko sami izboljšate zdravje 

  vas zanima, kako lahko sami izboljšate zdravje,

  se počutite brez energije ali nemočne, da bi se premaknili naprej,

  se slabo počutite glede sebe,

  ste jezni, kar se vam dogaja in bi radi rešitev,

  se počutite, da gre drugim v življenju lažje in bolje kot vam,

  imate naporne odnose,

  ste v težji življenjski situaciji in potrebujete pogovor in nasvet

  želite korak naprej.


KAJ DOBITE ?


  rešitve kako si pomagati in na kaj biti pozorni,

  nasvete o vašem življenjskem obdobju,

  svetovanja na podlagi vaših rojstnih podatkov,

  varen prostor za izražanje in pogovor,

  nasvete kako rešiti težave,

  usmeritve, kako lažje in uspešneje skozi življenje.

  nasvete kako urediti odnoseNaročite se    tel: 040 560 705   info@serenus.si


DJOTIŠ SVETOVANJE ZA OTROKE

Na željo staršev lahko razberemo, kaj piše v otrokovi karti, kako dojema sebe in okolje. Za starše je predvsem koristno spoznati, kaj je v trenutnem otrokovem življenjskem obdobju v ospredju, na čem naj bo poudarek razvoja, kaj je pri določenem otroku izziv. Karte starejših otrok (na primer polnoletnega otroka …) brez pisnega dovoljenja otroka njegovim staršem in skrbnikom ne interpretiramo.

Djotiš za otroke

Naročite se    tel: 040 560 705   info@serenus.si

Cena prvega svetovanja z analizo 109 €

Cena vseh nadaljnjih srečanj 55 €   cena vključuje ddv.

KDO BO VAŠA SVETOVALKA DJOTIŠ ANALIZE?

Djotiš svetovanje Jerneja Križaj

JERNEJA KRIŽAJ

Jerneja je zaključila študij delovne terapije na Univerzi v Ljubljani (2005) in na Nizozemskem na tem področju tudi magistrirala (2010). V zdravstveni stroki ima dolgoletne delovne izkušnje z rehabilitacijo ljudi po  poškodb ali bolezni. Ker je želela dopolniti svoje znanje s pristopi iz različnih področij, se je izobrazila za predajanje bioenergije po metodi Zdenka Domančića (Kranjska Gora, 2007) in za djotiš svetovanja pri Mateji Kunc (IzaQ, Ljubljana, 2016). Znanje in izkušnje stalno nadgrajuje z različnimi predavanji, rednimi mesečnimi djotiš izobraževanji, branjem knjig in opazovanjem dogajanja v in okoli nje.  

Od leta 2005 je delala na področju rehabilitacije in na mednarodnem projektu Svetovne zdravstvene organizacije, kasneje na področju zaposlitvene rehabilitacije. Od leta 2014 dalje se je usmerila na področje predajanja zdravilne bioenergije, od leta 2016 dalje dopolnila prakso z djotiš svetovanjem, ki je kmalu postal njena glavna dejavnost. 

 

 

Naravne terapije, osebno svetovanje, analiza merjenja avre so podporne terapije in kot take ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja.