BIORESONANCA IN NATUROPATIJA

HOLISTIČEN PRISTOP

Povečanje vitalnosti na naraven način.

NATUROPATIJA IN BIORESONANČNA TERAPIJA

BIORESONANCA

BIORESONANCA TESTIRANJE IN TERAPIJA

 

Bioresonančna terapija je ena od metod, ki jih pri svojem delu uporabljajo naturopati. S kombinacijo tradicionalnih naravnih metod in sodobne tehnologije se podpira naravno sposobnost organizma za samozdravljenje, kar privede do izboljšanja stanja in počutja.

KATERE TEŽAVE REŠUJEMO

    • težave prebavnega sistema,

    • težave gibalnega aparata,

    • težave urogenitalnega trakta, 

    • bolečine – razne, znanega ali neznanega izvora,

    • alergije in intolerance,

    • težave s kožo,

    • uravnavanje telesne teže,

    • glavoboli, migrene,

    • nespečnost,

    • pomanjkanje energije, kronična utrujenost, izgorelost,

    • tesnobe in strahovi

Za obravnavo oseb  z diagnosticiranimi psihiatričnimi motnjami ali odvisnostmi nismo usposobljeni.

KAKO POTEKA

Obravnava z naturopatijo in bioresonančno terapijo sestoji iz treh korakov

    1. Obsežen uvodni pogovor, s katerim pridobimo vpogled v stanje in vzroke težav.

    2. Uporaba bioresonančne naprave za energetsko testiranje stanja telesa. S posebnim nebolečim  postopkom  preverjamo, kako vaše telo resonira z določenimi frekvencami, ali je         v organizmu  prisotna netoleranca na določene snovi, ali so določeni organi oslabljeni in ali imajo strupene snovi negativen vpliv na telo. 

    3. Med pogovorom in testiranjem pridobimo vrsto pomembnih podatkov, na osnovi katerih pripravimo ustrezen individualno prilagojen terapevtski načrt.

Prvo srečanje traja 70 - 80 min, po potrebi pa se lahko tudi podaljša. Nadaljnje obravnave trajajo približno eno uro, izvajajo pa se v eno- ali dvotedenskih razmikih. Kako pogoste bodo obravnave in koliko jih bo potrebnih, pa je odvisno od številnih dejavnikov, kot so vrsta težav (akutne ali kronične), odzivnost organizma, pravilna izbira metod in tehnik ter klientova pripravljenost na sodelovanje v procesu ponovnega vzpostavljanja ravnotežja na telesni in duševni ravni. 

Pomembno je, da se zavedamo, da se spremembe ne morejo zgoditi čez noč. Pri težavah, ki so v organizmu zaradi različnih vzrokov obstajale več let, je potreben daljši čas, da se telo razbremeni, razstrupi in se sistem lahko obnovi in ponovno uravnoteži. 

Cenik obravnav

1. Obravnava (70-80min)   70 €  (otroci do 15 let 60 €, upokojenci - 10%)

2. Obravnava in vse nadaljnje (50-60min) 45 € (otroci do 15 let 35 €, upokojenci - 10 %)

Krajša obravnava (30 min) 35 €


Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si 


NATUROPATIJA

Naturopatija je eden najstarejših načinov zdravljenja, saj njeni začetki segajo že v antično Grčijo. Naturopatija pristopa k zdravju holistično in temelji na posameznikovi lastni moči zdravljenja. Naloga naturopata je, da klientu pomaga razumeti njegove težave in poiskati njihov vzrok, kar posledično lahko privede do izboljšanja stanja in počutja. Naturopat nima moči, da bi lahko kogarkoli pozdravil; lahko samo pomaga pri razumevanju težav in ponovnem vzpostavljanju ravnovesja v telesu ter ustvarja pogoje, da lahko vitalna sila posameznika uravnovesi njegov sistem.

Danes je naturopatija najbolj razširjena in sprejeta v Kanadi in ZDA. V Evropi jo poznamo od druge polovice 19. stoletja in postaja čedalje bolj uveljavljena, predvsem v Švici, Franciji Italiji in Nemčiji. 

Področje naturopatskih obravnav in naturopatskega svetovanja je zelo široko. Obravnavamo tako telesne, kot tudi psihične ali značajske težave, ki ovirajo posameznika na njegovi življenjski poti.  

V holistični naturopatiji se uporablja številne metode in tehnike, vsem pa je skupno, da so neinvazivne in nimajo stranskih učinkov. Namenjene so izboljšanju pretoka življenjske sile posameznika in podpori telesa, da sproži proces samozdravljenja in znova vzpostavi naravne regulacijske mehanizme, ki telo ohranjajo v ravnotežju. To pa je možno le s holističnim pristopom, ki vključuje individualne lastnosti klienta in ga motivira, da odgovorno sodeluje pri obnavljanju svojega zdravja na nivoju prehranjevanja, načina življenja ter duševnega in psihičnega razvoja. Cilj je, da se doseže najboljše možno dobro počutje z najboljšim možnim delovanjem celotnega sistema. Pri holističnem pristopu k zdravljenju posameznik prevzame svoj del odgovornosti za vzpostavljanje dobrega počutja in zdravja.

Cilj naturopatske obravnave ni samo povrnitev zdravja in dobrega počutja, temveč tudi razumevanje, da ne moremo biti zdravi v nezdravem okolju. Osnovno prepričanje v naturopatiji je, da se začne zdravje slabšati zaradi izgube vitalnosti oziroma življenjske sile. Zdravje se lahko povrne tako, da se poveča vitalnost posameznika, kar sproži regenerativne sposobnosti samozdravljenja. 

NATUROPATSKE METODE 

Naturopatija pristopa k zdravju holistično in temelji na posameznikovi lastni sposobnosti samozdravljenja. To prirojeno sposobnost si prizadevamo podpreti z uporabo metod in prehranskih dopolnil, ki so v sozvočju z naravo. Osredotočamo se na odkrivanje vzrokov težav, obenem pa tudi blažimo simptome.

Naturopatske metode in tehnike nimajo stranskih učinkov, lahko pa se, predvsem po začetnih obravnavah, pojavi kratkotrajno poslabšanje simptomov, utrujenost, občutki toplote ali mraza ter rahle vrtoglavice; vse to so le odzivi na terapijo in večinoma hitro izzvenijo.

To ne predstavlja nobene nevarnosti, je samo znak, da je bila izbira metod pravilna in da se organizem odziva na informacije, ki so sprožile premik iz utečenih škodljivih vzorcev.

Pri obravnavah uporabljamo različne metode, kot so 

    • BIORESONANČNA TERAPIJA

    • KRANIOSAKRALNA OBRAVNAVA, 

    • OLIGOTERAPIJA ,

    • GEMOTERAPIJA  

    • BACHOVE CVETNE ESENCE 

ter svetujemo glede prehrane in sprememb življenjskega sloga.  

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si Odoo image and text block

BICOM© BIORESONANČNA TERAPIJA

Bioresonančna terapija temelji na spoznanjih biofizike in kvantne mehanike, v skladu s katerimi je energija osnova vsega, materija pa je le zgoščena energija. Upošteva pa tudi predpostavko, da fizioloških aktivnosti telesa ne vodijo in uravnavajo zgolj kemični procesi, ampak v veliki meri tudi elektromagnetni impulzi. 

Vsaka snov, tako tudi vsaka celica, tkivo, organ oddajajo energijo, ki ima točno določeno specifično valovno dolžino ali frekvenco z lastnimi značilnostmi (frekvenčni vzorec). Telesne celice lahko sprejemajo in oddajajo elektromagnetna nihanja. Ko celica sprejme natančno takšno elektromagnetno nihanje, kot ga potrebuje, nastane resonanca.

Vaša lastna nihanja oz. frekvence lahko posnamemo s površine telesa. Ta nihanja potujejo preko kabla v terapevtski aparat. Bioresonančna naprava s pomočjo moderne elektronike vaša lastna nihanja spremeni v terapevtska nihanja, ki se preko elektrod privedejo nazaj v vaše telo. Terapevtski učinek se ne odvija v aparatu, temveč v vas samih.

Terapevtska nihanja povzročajo v telesu terapevtski učinek; patološka nihanja se brišejo oz. reducirajo, istočasno pa se okrepijo fiziološka nihanja. 

Terapevtski programi se določajo na podlagi vsakokratnega testiranja. 

Cilj bioresonančne terapije je, da se odstranijo moteči patološki vplivi in se aktivirajo lastne telesne regulacijske in samozdravilne moči.   

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si 


NOVO !!!

PREVENTIVNA 

BIORESONANCA

Okrepite svojo odpornost in ostanite zdravi

Več o tem 

KRANIOSAKRALNA OBRAVNAVA

Kraniosakralna obravnava (KSO) je manualni terapevtski pristop, ki s pomočjo zelo nežnih prijemov terapevta vpliva na prostorske razmere v organizmu in s tem omogoči telesu, da z avtokorekcijskimi mehanizmi sam zopet vzpostavi pravilno delovanje. Terapevt je samo posrednik, ki omogoči, da se v pacientu odvije lasten notranji terapevtski načrt.

Kranisakralna obravnava deluje sproščujoče na celoten organizem, zato je zelo dobrodošla tehnika pri težavah, ki so povezane, na primer, s stresom, poškodbami ali hormonskimi neravnovesji:

    • bolečine v hrbtu, vratu, ramenih,

    • mravljinčenje v rokah, nogah ali drugje na telesu,

    • glavobol,

    • vrtoglavica,

    • utrujenost,

    • tesnoba,

    • nespečnost,

    • razdražljivost,

    • vročinski oblivi,

    • bruksizem (škrtanje z zobmi) in druge.

Odoo text and image block

Poglavitni dejavnik pri oceni stanja osebe in pri izvedbi KSO je kraniosakralni ritem. Kraniosakralni ritem je inherentna mobilnost lobanjskih kosti, hrbtenice, križnice ter ovojnic v spinalnem kanalu. 

Pri izvajanju KSO igra pomembno vlogo dotik, s pomočjo katerega terapevt nudi klientu podporo in mu pomaga pri avtokorekcijskih mehanizmih. S pomočjo dotika se terapevt sinhronizira s kraniosakralnim ritmom klienta, evalvira ritem ter vezivno-tkivne strukture in jih obravnava. KSO izboljša gibljivost lobanjskih šivov, elastičnost fascij in čvrste vezivne membrane (dure mater) ter vpliva na boljšo izmenjavo snovi v ventrikularnem in venskem obtoku. 

Kraniosakralni sistem ima močan vpliv na celoten organizem, saj sta v sistemu poleg možganov in hrbtenjače zajeti tudi hipofiza in epifiza. Glede na to, da možgani in hrbtenjača nadzirajo živčni sistem, KSO pomembno vpliva na vrsto telesnih funkcij. Ker obravnava deluje tudi na hipofizo (ki je glavna endokrina žleza) in epifizo, ima posledično vpliv na celoten endokrini sistem in hormonsko stanje organizma. 

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si  

Odoo image and text block

OLIGOTERAPIJA

Oligoterapija je terapija, pri kateri se uporablja elemente v sledeh (oligoelemente). Elementi v sledeh so mikrohranila. Čeprav so v telesu prisotni v zelo majhnih koncentracijah in predstavljajo manj kot 0,02% skupne telesne mase, pa imajo pomembno vlogo, saj delujejo kot katalizatorji za vse celične funkcije. Vsi elementi v sledeh delujejo na celičnem nivoju. Celice ne morejo optimalno delovati in se pravilno razmnoževati, če niso prisotni vsi potrebni elementi v sledeh. Brez njih telo ne more uporabiti nujno potrebnih vitaminov, mineralov in drugih hranil. Čeprav je njihova vsebnost v našem telesu zelo majhna, lahko pomanjkanje mineralov v sledeh povzroči huda neravnovesja na fiziološki ravni. 

Oligoterapija obnavlja sposobnost delovanja celice, zvišuje celično vitalnost in omogoča telesu, da uporabi vse vitamine, minerale in druga hranila, ki so nujno potrebni za povrnitev in ohranjanje zdravja.

 

Pri oligoterapiji se elemente v sledeh nerazredčene nakaplja direktno pod jezik, pri čemer se takoj absorbirajo v krvni obtok. Minerale v sledeh se izbira glede na simptomatiko in psihofiziološko konstitucijo osebe.  

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si   

BACHOVE CVETNE ESENCE

Terapija s cvetnimi esencami predstavlja nežen in naraven način zdravljenja, pri katerem se uporablja esence posebej izbranih in obdelanih cvetov. 

V skladu s holističnim pristopom upošteva temeljno načelo, da je treba obravnavati osebnost in ne bolezni. Pomaga nam pri premagovanju negativnih čustvenih stanj, kot so:

    • strah,

    • žalost,

    • obup,

    • anksioznost,

    • občutek krivde,

    • samokritičnost,

    • ljubosumje,

    • negotovost,

    • malodušje in mnoga druga. 


Odoo text and image block

Esence se izbira glede na čustveno stanje, razpoloženje, temperament in osebnost posameznika. Dr. Bach, angleški zdravnik iz Walesa, je bil prepričan, da je bolezen posledica duševnega neravnovesja in da je potrebno pozdraviti dušo, da se bo lahko pozdravilo fizično telo. Po mnogih letih raziskovanj je dognal, da naše fizično zdravje zavisi od našega načina razmišljanja in čustvovanja. Zdravi smo, ko živimo v harmoniji, ko razmišljamo pozitivno, konstruktivno, veselo. Naše misli nam dajejo moč nad našim telesom. 

Cvetne esence vplivajo na naša čustvena stanja; z njihovo pomočjo se nam povrne naša notranja moč, kar pripomore k okrevanju in ozdravljenju. 

Osrednje vodilo terapije z Bachovimi cvetnimi esencami je enostavna uporaba in dostopnost vsem ljudem. Pomemben del zdravljenja predstavlja zavedanje, zakaj jemljemo določeno esenco, saj nam to pomaga, da samega sebe bolje spoznamo in spremenimo način razmišljanja v bolj pozitivno smer. 

Cilj terapije z Bachovimi esencami je, da ponovno vzpostavi harmonijo telesa in duha, deluje pa na mentalnem, fizičnem in duhovnem nivoju. Cvetne esence s svojimi vibracijami oz. energijo spodbujajo našo vitalno moč oziroma sposobnost samozdravljenja. Obravnava s cvetnimi esencami predstavlja vstop v dinamičen proces, razmislek o vsem, kar v našem življenju ne deluje. Iskanje prave cvetne esence predstavlja pogled navznoter, spoznavanje samega sebe. Cvetne esence delujejo zelo subtilno in harmonizirajo celotno osebnost.

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si   

Odoo image and text block

GEMOTERAPIJA

(derivati rastlinskih popkov in brstičev)

Gemoterapija, imenovana tudi fitoembrioterapija, je metoda bioterapevtskega dreniranja organizma s pomočjo izvlečkov brstičev in popkov različnih dreves in grmičevja. 

Beseda gemoterapija izvira iz latinske beseda gemma, ki pomeni zarodni brstič ali popek ter grške besede therapeia, ki pomeni zdravljenje. Brstiče so v medicinske namene uporabljali že stari Egipčani. V Evropi so jih v terapevtske namene prvi začeli uporabljati homeopati v Franciji okrog leta 1950. 

Uporaba svežih brstov in mladih poganjkov je bistveni del gemoterapije; poleg tega, da vsebujejo vitamine, oligoelemente in minerale, je v brsteh in mladih poganjkih tudi več nukleinskih kislin in rastnih hormonov kot v drugih delih rastlin. 

Primarna vloga te zeliščne naturopatske terapije je razstrupljanje tkiv, v katerih so se nakopičile odpadne snovi zaradi okvare izločevalnih procesov v telesu, zaradi vpliva onesnaženosti okolja, slabe prehrane in sodobnega načina življenja. Zarodna tkiva rastlin, ki vsebujejo fitohormone, se s postopkom maceracije prenesejo v pripravke za gemoterapijo. Ko jih posameznik zaužije, le-ti delujejo na organe in organske sisteme in nežno spodbujajo in pospešujejo izločanje, sintezo beljakovin, razstrupljanje in regeneracijo tkiva.

Gemoterapevtski preparati se pogosto uporabljajo v mešanicah. Učinkovitost se jim poveča, če se jih uživa v kombinaciji z oligoterapijo. 

Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si   

KAJ LAHKO STORITE SAMI, DA PODPRETE TERAPIJO

Predlagamo, da v času obiskovanja terapij upoštevate naslednje nasvete:

    • Iz prehrane izključite svinjsko meso, saj le-to obremenjuje vaš limfni sistem.

    • Ne uživajte sladkarij. Sladkor škoduje črevesnim bakterijam in podpira s črevesjem povezane bolezni.

    • Pijte veliko kakovostne navadne, nemineralne vode, 1,5 do 2 litra na dan! Le z minerali revna voda lahko veže nase škodljive snovi, ki se sproščajo med terapijo, zato je zelo                   učinkovita pri razstrupljanju.

    • Vsaj 6 ur pred in po terapiji se morate odreči kavi in alkoholu.

    • V svoj jedilnik vključite živila, ki so bogata z vitamini in minerali (zelenjava in sadje).

 VAŠA TERAPEVTKA 

Company team

JERKA KERN

    • diplomirana naturopatinja; Šola za evolutivno naturopatijo,         Université Européenne Jean Monnet A.I.S.B.L (Bruselj, Belgija)

    • certificirana BICOM© bioresonančna terapevtka

    • članica Inštituta za bioresonanco in regulativno medicino 

    • dodatno, univerzitetna diplomirana anglistka; Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

NASVETI TERAPEVTA

SENENI NAHOD

Seneni nahod, imenovan tudi alergijski rinitis, povzroča prehladu podobne znake in simptome, kot so izcedek iz nosu, srbečica v očeh, zamašen nos, kihanje, in pritisk v sinusih. Toda za razliko od prehlada senenega nahoda ne povzroča virus. Seneni nahod povzroča alergični odziv na alergene na prostem ali v zaprtih prostorih, kot so cvetni prah, pršice ali drobni delci kože in sline, ki jih izločajo mačke, psi in druge živali s krznom ali perjem. Ti alergeni pridejo v telo skozi dihala. 

Simptomi

Pri senenem nahodu imate lahko naslednje znake in simptome: 

    • voden izcedek iz nosu,

    • zamašen nos, 

    • solzenje, srbečica in pordelost oči (alergijski konjuktivitis), 

    • kihanje,

    • kašljanje,

    • utrujenost.    Več o senenem nahodu

 

Vse informacije in opisi so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjeni kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč ali zdravniško diagnozo, saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.