BIOENERGIJA
30 € na obisk   

Boštjan Križaj

BIOENERGIJA

KAJ JE BIOENERGIJA?

Vse na svetu je zgrajeno iz energije življenja (bios – življenje, energos – energija sila, ki ustvarja življenje). To je sila, ki je ustvarila vse, kar obstaja. Je začetek in program, po katerem se vsa resničnost odvija. Je nekaj vseprisotnega, vseobsegajočega, nevidnega, neopisljivega, razumu nedostopnega. Bioenergija je čista, izvorna energija, ki uravnava vse procese v vseh živih bitjih. Že Tesla in Einstein sta povedala, da je vesolje ena velika misel in da je vse energija, frekvenca in vibracija. Vsak atom se lahko vede kot energija ali kot materija, odvisno od naše perspektive. Struktura atoma je 99,9 % prazen prostor, je frekvenca, misel, vibracija – je energija. Vse je sestavljeno iz ene in iste energije, ki nastopa v različnih zgostitvah in tako ustvarja različne pojavne oblike v fizičnem svetu. 

KAJ JE BIOTERAPIJA?

Pri bioterapiji se poslužujemo kanaliziranja energij, ki jih telo prepozna in uporabi za naravno prebuditev in ojačanje zdravja telesa. S sprejemom energij se telesna neravnovesja z našo pomočjo spet postavijo na svoje mesto in posledično se nam izboljša stanje. 

ALI JE BIOTERAPIJA PRIZNANA METODA V SVETU?

Dejstvo je, da se 2/3 svetovnega prebivalstva danes zdravi s tradicionalnimi metodami (ki so v svoji osnovi energetske metode) in le 1/3 s tako imenovano zahodno medicino. Takšno zdravljenje poznamo že od pradavnine (najstarejše stenske poslikave v jamah, ki prikazujejo polaganje rok in energijo iz dlani, datirajo pribl. 36000 let nazaj), odkar človek obstaja.  V praktično vseh državah po svetu se takšne ali drugačne energetske metode neovirano prakticirajo. Bioenergija je torej prepoznana kot izredno uporabna, naravna in efektivna. Vsaka država pa jo v svojih zakonih definira  in ureja po svoje. 

T: 040 560 705  E: info@serenus.si Naroči se    


PRI KATERIH TEŽAVAH NAM BIOENERGIJA LAHKO POMAGA?

 

V vseh 17ih letih delovanja Boštjan ni srečal stanja ali diagnoze, ki bi bila nekompatibilna z bioenergetsko terapijo. Lahko rečemo, da bioenergija pomaga pri vseh stanjih brez izjeme. Iz energetske perspektive je lahko energija uravnotežena ali pa je je nekje preveč ali premalo, je v neravnovesju. Kakršna koli diagnoza je v izražanju energije zgolj neravnovesje. Vedno se uporablja enak pristop ne glede na to, ali govorimo o nevroloških boleznih (denimo multipla skleroza), težavah s čutili (nos, ušesa, oči), benignih in malignih tumorjih (karcinomih), neplodnosti, alergijah, pljučnih in srčnih obolenjih, problemih z ledvicami, trebušno slinavko (sladkorna bolezen), jetri, črevesjem ali želodcem, kožo in urogenitalnim traktom (neplodnost, težave z menstrualnim ciklusom), mišično-skeletnim sistemom (poškodbe, artroze, bolečine v hrbtenici) ali ščitnico. Ne glede na to, kateri organ je prizadet in kje je mesto obolenja ali poškodbe, bioenergija deluje. Naravno, neboleče in neinvazivno. Bioenergije se lahko poslužujemo v preventivne ali kurativne namene. Preventiva je predvsem pomembna tudi ob dejstvu, da skoraj 85 % vseh avtoimunih bolezni povzroča stresno življenje. 

ALI JE BIOTERAPIJA NADOMESTILO ZA ZDRAVLJENJE PRI ZDRAVNIKU?

Ne, bioenergija je komplementarna vsem ostalim medicinskim in komplementarnim terapijskim oblikam zdravljenja. Jih ne nadomešča, temveč dopolnjuje.

KAJ SE LAHKO OBČUTI MED BIOTERAPIJO?

Odvisno od posameznika so lahko reakcije zelo burne ali skoraj nikakršne. Med terapijo se lahko občuti pretok energije v obliki toplote, mravljincev, valov ali ščemenja. To so subjektivna doživljanja pacientov in ni splošnega  pravila kaj, kako in kje se kaj čuti. Bioenergija fizikalno deluje tako, da se močnejši potencial prazni na šibkejši potencial, in ta pretok se odvija tako dolgo, da se energijska nivoja izenačita (kot če odpremo okno in je prepih toliko časa, dokler se zunanja in notranja temperatura ne izenačita). V splošnem velja, da večja ko je razlika v potencialih, več energije manjka pacientu, bolj bolan je, in ustvari se močnejši pretok. Bolj zdrav ko je pacient, šibkejši pretok se ustvari. Prisotnost ali odsotnost občutij med terapijo ni merilo učinkovitosti terapije, ker je vsak človek edinstven in v skladu s tem tudi reagira. 

Bioenergija Boštjan Križaj

KOLIKOKRAT JE POTREBNO PONAVLJATI TERAPIJO ZA VIDNEJŠE IZBOLJŠANJE NA FIZIČNEM NIVOJU?

Težko je napovedati, kako bo telo odreagiralo. Po navadi v 4ih dneh obravnave pride do takšnih ali drugačnih sprememb oz. izboljšanj ali prehodnih poslabšanj. Pri nekaterih klientih je za vidno izboljšanje stanja dovolj že en cikel 4ih dni, pri drugih pa je bolezen tako trdovratna, da je terapijo za izboljšanje treba izvajati dlje časa. Za optimalne rezultate je treba terapijo izvajati 4 zaporedne dni. Naša praksa je pokazala, da je najbolje začeti v ponedeljek in končati v četrtek. Obisk pri terapevtu traja do 30 min.

PRIPRAVE NA BIOTERAPIJO

Na bioterapijo se ni treba posebej pripravljati. Lahko je uspešnejša in preglednejša, če se predhodno opravi energetski pregled stanja organov, žlez z notranjim izločanjem in energetskih centrov oz. čaker, ki se ga opravi z objektivno in priznano metodo slikanja avre s Kirlianovo GDV kamero, ki je za klienta popolnoma neškodljiva in neinvazivna. Postopek je hiter in natančen. Klientu se naknadno po elektronski pošti pošlje tudi poročilo slikanja avre.


Rezervirajte svoj prvi obisk!

T: 040 560 705  E: info@serenus.si Naroči se  


30 € na obisk
120 € ZA CELOTNO TERPIJO 4 OBISKOV   

 


 ŽELIMO VAM POMAGATI, KAKO?  


Kdo je vaš terapevt bioenergije?

Bioenergetik Boštjan Križaj

Boštjan Križaj

Boštjan Križaj Izhaja iz vrhunskega športa, več kot 10 let je bil član slovenske smučarske reprezentance. Težke poškodbe in dolgotrajne rehabilitacije so ga pripeljale na Zdravstveno fakulteto, na študij delovne terapije in fizioterapije. Med študijem je odkril svet tradicionalnih metod zdravljenja in hitro so postale njegov osnovni fokus – najprej starokitajska energetska tui na masaža in refleksna masaža stopal, sledila so eterična olja, svet kristalov in planetarni gongi. Še pred diplomo iz delovne terapije leta 2005 pa je v sebi odkril zdravilca, bioenergetika. Postal je profesionalec in študij fizioterapije je bil posledično odložen. 12 let je deloval v kolektivu Zdenka Domančića v Kranjski Gori in na Bledu kot zdravilec in prevajalec, v okviru inštituta za bioenergijo in radiestezijo pa je deloval kot vodja praktičnih delavnic, predavatelj in mentor. Tekom 17ih let, odkar se profesionalno ukvarja z bioenergijo, je opravil več kot 75 000 terapij in skozi proces izobraževanja v tradicionalnih metodah pospremil več kot 10 000 učencev. 

Naravne terapije, osebno svetovanje, analiza merjenja aure so podporne terapije in kot take ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja.