Aromaterapevtska masaža

Kombinacija naravnih in eteričnih olj

 

Aromaterapevtska masaža

 

Aromaterapevtska masaža je ena najstarejših metod za ohranjanje zdravega telesa in duha, pri kateri se dopolnjujejo moč eteričnih olj s posebno tehniko masaže in terapevtskim polaganjem rok. Pri aromaterapevtski masaži se na splošno uporabljajo posebne kombinacije naravnih rastlinskih in eteričnih olj. Uporaba rastlinskih olj kot osnova za masažo pripomore k lažjemu izvajanju, pospešuje prodiranje eteričnih olj in posledično povečuje njihovo učinkovitost.

Aromaterapevtska masaža je oblika terapije, usmerjene v alkimizem osebnega razvoja skozi izbor eteričnih olj, ki kot izbrana kombinacija zaradi učinkovitosti in dopolnjevanja blagodejno vplivajo na določena psihofizična stanja, gledano celostno torej holistično. Z moč eteričnih olj skupaj z močjo naravnih rastlinskih olj lahko tudi preventivno vplivamo na stanje človeka. Aromaterapevtska masaža je namenjena celemu telesu, ki glede na fizično stanje, stanje duha in psihe potrebuje kinestetično in ročno masažo, kot sprostitev, lajšanje bolečin, za izboljšanje imunskega sistema,  boljšo prekrvavitev ali pomirjanje, za nego.

Aromaterapevtska masaža razstruplja, spodbuja delovanje limfe, spodbuja možgane, endorfine in zadovoljstvo. Uravnava delovanje imunskega sistema in pripomore k dobremu počutju. Cilj je torej vzdrževanje ali izboljšanje  stanja telesa, uma in duha!

Vrste aromaterapevtskih masaž

Antistres : Eterični olji sivke in limonske trave v ognjičevem maceratu. Antistres nega ali masaža izboljšata razpoloženje. Čudovita kombinacija sivke budrovke in limonske trave se v aromaterapiji uporablja za pomoč pri napetosti, stresu, depresiji, nihanju razpoloženja. Aromatični citrusni vonj eteričnega olja limonske trave in sveža sivka nudijo pomirjujoče ugodje za telo in duha ter z regenerativno močjo zlatega ognjjičevega olja delujejo blagodejno na telo, osvežijo kožo in ji vrnejo naravno ravnovesje.

Relax : Z eteričnima oljema pomaranče in limonske trave. Dišeča sproščujoča masaža izboljša razpoloženje. Eterična olja sladke pomaranče in limonske trave za lajšanje stresa in napetosti.  Eterična olja sladke pomaranče in limonske trave se v aromaterapiji uporabljata za sproščanje in izboljšanje razpoloženja. Ognjičevo olje vsebuje aktivne snovi iz ognjičevih cvetov, ki kožo obnavljajo. Sončnično olje je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami in vitaminom E.

Jadranska : Mešanica eteričnih olj z jadranskih otokov in obale (rožmarina, sladkega koromača, bora in žajblja) v ognjičevem maceratu je idealna za sprostitveno masažo in nego za obraz in telo. Ognjičevo olje vsebuje aktivne snovi iz ognjičevih cvetov, ki zelo blagodejno delujejo na kožo in jo obnavljajo. Prav tako sončnično olje bogato z omega - 6 nenasičenimi maščobnimi kislinami in vitaminom E. Eterična olja vplivajo na počutje. Borovo in rožmarinovo olje pomagata pri okužbi dihal in bolečih sklepih ter mišicah, eterično olje koromača pomaga pri bronhitisu, žajblja celo zmanjšuje celulit.

Sensitive : Nežno olje za nego vseh vrst kože. Kombinacija eteričnih olj pomirjujoče modre oziroma nemške kamilice in osvežujoče sivke budrovke deluje blagodejno na problematično in razdraženo kožo. Nežno in pomirjujoče olje modre oziroma nemške kamilice v kombinaciji z osvežujočo sivko budrovko deluje blagodejno na problematično in razdraženo kožo. Posebej izbrana rastlinska olja negujejo (ognjičev macerat, lešnikovo olje, olje grozdnih pešk, olje mareličnih jedrc, olje jojoba) ščitijo in obnavljajo kožo ter jo naredijo mehko in elastično.

Antiage : Eterično olje smilj (Helichrysum italicum flower oil) v ognjičevem maceratu. Smilj oziroma suhocvetnica s hrvaškega priobalnega področja je zelo cenjen in iskan. Regenerira utrujeno kožo in kožo izpostavljeno stresu. Je tudi najboljše sredstvo proti modricam. Eterično olje smilja deluje proti gubam ter revitalizira in regenerira utrujeno in zrelo kožo izpostavljeno stresu. Primerno je za vse tipe kože, še posebej za nego suhe, zrele in občutljive kože. Je izjemen vlažilec in pomoč v boju proti staranju kože. Naravno sredstvo proti modricam, po operacijah, poškodbah.

Trajanje masaže: 90 min

Cena: 75 €


Naročite se   tel: 040 560 705  info@serenus.si